måndag 3 oktober 2011

En flitig helg

Underbart med sådana helger som är sådär effektiva men ändå härliga och lugna.
Denna familj har fått mycket gjort...

Fredagkvällen bjöd enbart på mys med lite gott framför dumburken....
...efter den lata fredagskvällen bestämde sig jag och M för att äntligen få tummen ur...,ja precis! Vi promenerade in till stan för att ta bussen ut och handla saker från vår att göra lista...så första stoppet blev en byggvaruhus för att inhandla en lysknapp till hallen (som pajade när vi skulle måla om när vi flyttade in, har inte gjort vid de sedan dess, men nu börjar kvällarna bli lite skumma och mörka) Så let there be light! And it is!! Nästa stopp blev Rusta, för en skohylla till hallen (har redan en fast den är nu placerad utanför dörren men ännu mera skor), dörrmatta, mysfilt (eftersom jag fryser så om kvällarna), en matta till Alvas rum och så råkade det nog även trilla i en liten After eight ask i korjen med. Efter dessa nödvändiga köp var vårt sista stop happy homes för att äntligen köpa mer färg och måla klart ovanför garderoberna i Alvas rum!! ååå så skönt det ska bli att få känna att det mesta är färdigt.

Så efter denna utflykt blev det hemmafix för oss alla tre, M målade klart, jag satte ihop hyllan och Alva hjälpte oss med lite allt möjligt! (tamponger i hyllkartongen kan ju vara användbart kanske).

Söndagen bidrog också till lite nödvändiga investeringar var av bla nya gardiner till Alvas rum (fasen va det blir pimpat, men sött blir de), underställ i fleece till lillskrutt också. Sedan konstaterade vi att vi snart behöver köpa en ny taklampa till vardagsrummet (har bara en trist plafond, som ska få flytta ut i hallen nu ist) men vi blev ingen lampa rikare denna helgen i alla fall.

Har även hunnit med ett par lekparks besök också! Alva älskar det, speciellt nu när hon tar sig fram för egen maskin.

 en liten sten i handen
 hää mamma
 busvrål
 den lilla lilla stenen
 hög koncentration när man plockar småsten, pinnar och annat krims i hinken

Har haft besök av både Alvas mormor, moster, morfar och faster med pojkvän här i helgen, Conny och Pirun så i går somnade Alva innan vi ens hunnit läsa hennes nattningsbok. Den som annars är huvudnumret för kvällen, och nu när hon går och springer fram så springs det till boken så fort man nämner den!! Gulletösen min!


 Alva och morfar
 Springer fort
 ..och mormor
 och moster Emma

Alva har nog visat alla gäster precis varenda leksak hon har!! Behöver nog inte ens skriva att vi hade mycket att plocka ihop sedan. 


Favorit boken är btw "Min unge vart är du?" av H.A. Ray. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar